Navigatie

Boom en bron

Boom en bron
Boom en bron
Boom en bron
Boom en bron

Kunstenaar: Anet van de Elzen (1963 - ) Meer informatie
Straatnaam: Stadhuisplein 1
  Veghel
Materiaal: Brons
Jaar van plaatsing: 1998

Omschrijving:

Voor het gemeentehuis van Meierijstad staat het bronzen (met zwart patine) kunstwerk Boom en Bron, gemaakt door Anet van de Elzen. Het kunstwerk is geplaatst ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester I.J.P. Keyzer in 1998. De geschiedenis van de Veghel over de afgelopen 800 jaar en de toekomst zijn in dit kunstwerk uitgebeeld. De boom als symbolisch beeld van de wortels, de groei en de toekomst. In de bron zijn belangrijke historische momenten in de vorm van grafische emaille afbeeldingen terug te vinden.

Naast de kunstboom staat een naaldboom, de metasequioa of watercipres. Deze boom maakt inmiddels onderdeel uit van het werk. Deze naaldboom is een geschenk van het voormalige gemeentebestuur van de gemeente Erp. Het is een van de weinige bomen met kegels die zijn naalden in de herfst kwijtraakt. De stam is gegroefd, met zachte, schilferige, roodachtige schors.

Kunstenaar Anet van de Elzen is een veelzijdig kunstenaar. Zij werkt met film, foto's, beeldhouwwerk en performance. Meer informatie: www.anetvandeelzen.com 

Plattegrond: