Navigatie

Windvanger

Windvanger
Windvanger
Windvanger
Windvanger

Kunstenaar: Michiel van Overbeek
Straatnaam: Europalaan
  Schijndel
Jaar van plaatsing: 2016

Omschrijving:

Het kunstwerk ‘Windvanger’ van Michiel van Overbeek is een fascinerende creatie. Van Overbeek, een Nederlandse kunstenaar, staat bekend om zijn innovatieve benadering van kunst, waarbij hij vaak natuurlijke elementen en moderne technologie combineert.

Het idee achter de ‘Windvanger’ is de onzichtbare kracht van de wind zichtbaar te maken. Het kunstwerk vangt de wind letterlijk en maakt deze zichtbaar. Het bestaat uit een reeks metalen vormen die zo zijn ontworpen dat ze bewegen en resoneren met de wind.

Van Overbeek gebruikt vaak duurzame materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor het kunstwerk langdurig in de buitenlucht kan blijven staan. De constructie van het kunstwerk vereist een diepgaand begrip van zowel techniek als kunst. Het ontwerp moet robuust genoeg zijn om de krachten van de natuur te weerstaan, terwijl het ook subtiel genoeg moet zijn om delicate windbewegingen vast te leggen.

Op de website van de kunstenaar vind je een video over de realisatie van dit kunstwerk. Zie http://www.kristal-helder.nl/projects/wind-catcher/

Plattegrond: