Navigatie

Living rock

Living rock
Living rock
Living rock

Kunstenaar: Peter van den Berk
Straatnaam: Laan van Henkenshage (park), Rechterzijde Kasteel Henkenshage
  Sint-Oedenrode
Materiaal: Hardsteen
Jaar van plaatsing: 1996

Omschrijving:

Een spits toelopende toren van op elkaar gestapelde, rechthoekige stenen schijven. Het gebruikte hardsteen vormt een mooi contrast met de baksteen van het kasteel. Het werk van Peter van den Berk varieert van het maken van beeldhouwwerken tot het ontwerpen en bouwen van kleinschalige, architectonische bouwwerken. Deze kleinschaligheid benadert die van een sculptuur, richt zich eveneens op ruimte en omgeving en heeft daardoor eenzelfde beeldtaal. In dit werk komen beide disciplines mooi samen.

Diverse keren werd het kunstwerk verplaatst. Het kunstwerk is ontstaan in 1989 en is in 1996 door de toenmalige gemeente Sint-Oedenrode aangekocht uit de Beeldend Kunstenaar Regelig (BKR). UIteindelijk is het kunstwerk in 1997 geplaatst op de huidige locatie.

Peter van den Berk heeft zich jarenlang ingezet als adviseur van Kunststichting Sint-Oedenrode en later Kunststichting Meierijstad. In zijn rol als adviseur was hij intensief betrokken bij de realisatie van kunst in de openbare ruimte van de gemeente. 

Meer informatie: www.petervandenberk.nl

Plattegrond: